Ласкау: Слънчева крепост

Go down

Ласкау: Слънчева крепост

Post by Admin on Fri Aug 25, 2017 12:07 pm

Столицата на Албион, Ласкау, е разположена на западното крайбрежие на основния остров на княжеството. В миналото това е бил един от най-проспериращите градове и не е било случайно, че след обединяването на големите домове, именно Ласкау е избран да бъде седалище на княза. В днешно време столицата е все така богата и разширяваща се. Над основния град се намира княжеския замък носещ името Слънчева крепост. Име което идва от ефекта който може да се наблюдава всяка сутрин при изгрева, когато слънчевите лъчи си проправят път през високите кули на крепостта.

В миналото Слънчева крепост е приютявала дома Хейн и първите князе са носели тази фамилия. Понастоящем Албион е управляван от княз Албъс Клоувър II и заедно с княжеското семейство живеят в крепостта. Самата тя разполага с три високи кули, външен и вътрешен обрач от стени. Единствено външната част от крепостта е със сравнително свободен достъп. В нейните предели са разположени Залата на справедливостта, наречена от простолюдието Залата на несправедливостта, Олтарът на Ая и спалните помещения на придворните и гвардейците. До върешната част, може да се достигне само след покана от някой от вишестоящите членове на княжеската фамилията или на Златната маса, членовете на личния съвет на княза.

Важни личности:

Княз Албъс Клоувър II - 45 годишен, най-големия син на умрелия преди години от старост княз Борей Клоувър. Албъс чака прекалено дълго възкачването на престола, винаги в сянката на обичания от народа Борей. Вместо да се поучи от положителните действия на баща си, Албъс вижда в тях само меки реакции и угаждане на различни лордове и на простолюдието. В годините преди смърта на стария княз, Албъс започва да подозира Вярата в манипулации за лична изгода и след изкачването на престола си, започва действия за ограничаване на правомощията на маяните. След огромно недоволство у простолюдието и дори аристокрацията, надигнало се след един доста краен декрет, Албъс установява, че няма как този процес да е бърз и същевременно безболезнен.

Княжеското семейство - княгиня Алия Клоувър (Халард) - съпругата на Албъс, дарила го с двама сина (Хаален и Валтер) и три дъщери (Антия, Катержина и Валатея); по-малкия брат на княза, Гарет със съпругата си Матилда Калесос (дъщеря на сенатор на Вал Орей) и техния единствен син Прерон; шурея на княза Колиян Халард.

Златната маса - личния съвет на краля, включващ благородници от трите големи домове в столицата Дънвър, Щерн и Торен, както и два лорда от провинцията на ротационен принцип. Част от съвета са и представител на маяните, в някои случаи самия Висш свещеник, както и Тао носещ титлата Плъх, дадена му шеговито от покойния княз Борей, предвид фунциите му - слухар и информатор на Златната маса. Други отговорни личностти също могат да присъстват около съвета, но тяхното мнение може да бъде поискано, но не и дадено без позволение. Такива са главния съдия на Залата на справедливостта, адмирала на флота, главнокомандващите на гвардейците и градската стража, както и други лордове и знатни личности само след официална покана. След издигането на престола Албъс кани братовчед си Колиян като пълноправен член на масата.

Admin
Admin

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile http://quovadisrpg.forumotion.eu

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum