Орей: Сената

Go down

Орей: Сената

Post by Admin on Fri Aug 25, 2017 4:45 pm

Столицата Орей, е разположен в центъра на републиката от зародиша ѝ - на река Ланре близо до западния бряг. Градът е добре подреден, с отделни квартали разположени на различни възвишения. На времето в огромната мраморна сграда на един от хълмовете в източния край на града е заседавал стария сенат използван понастоящем за съдилище, а седем пъти месечно и за театърални постановки и фестивали. Функциите на прекалено масивната и помпозна сграда са преместени преди по-малко от век в ново седалище, близо до централния площад. Новата сграда на Сената седи на мястото на бившето имение на дом Венос, опитали се да направят преврат в миналото. След като членовете на семейството били екзекутирани или пратени в изгнание, имението запустяло и това дало възможност то да бъде сринато, а на негово място да бъде построена сграда, която да е по-практична и удобна за сенаторите.

Сената е издигнат с материали внесени от Иперионската империя и ахритектура взаимствана от новото строитество, както и от старите традиции. Големи мраморни стъпала водят до редица колони след коите са разположени високите порти на основната сграда. Вътре стените и пода са осеяни с мозайки с различни исторически и митически мотиви. Няколко важни помещения може да се намерят в сграда, като администратвното хранилище, търговския регистър и други. Залата за съвещание на сенаторите е двойно по-малка от тази в стария сенат, но със същото амфитеатрално разположение на местата на членовето му. Има няколко трибуни, една централна от която всеки сенатор може да говори свободно, зад нея пък има такава за председателя и двамата му заместника. В дъното от двете страни на централната трибуна е разположена такава за представители на армията, градската стража, съдиите, търговиците, занаятчиите, хора на изкуството и такива на науката. Също така има няколко отделени трибуни в ляво от централната трибуна за дипломати на всяка от другите шест основни нации, а срещу тях от дясно трибуна за гражданите. Последните две трибуни се заемат в случаи, които касаят външната или върешната политика на Вал Орей и или се отбелязват решения на Сената публично или в дните на свободен достъп.

Важни личности:
Дванадесен основни фамилии са представени в сената, като всяка една може да бъде представена до шест сенатора и един говорител. Представените понастоящем големи фамилии са: Тарсос, Мандин, Питеос, Калесос, Талирин, Аугусос, Юниос, Юлваниос, Брундинос, Платиос, Юриос, Априонин.

Председател: Мори Калесос със заместници Кауо Тарсос и Опали Брундинос

По-редовни други представители: Гаалис Понтс от търговската гилдия, Доблус Мондин, главен съдия, Касос Бланс от занаятчийската гилдия и Юнос Касос от гилдията на учените.

Admin
Admin

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile http://quovadisrpg.forumotion.eu

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum