Ласкау: Мокрия площад

Go down

Ласкау: Мокрия площад

Post by Admin on Tue Aug 29, 2017 9:51 am

Мокрия площад, кръстен от простолюдието на огромния, кръгъл фонтан в центъра и многобройните басейни по краищата му, се намира точно между двете най-важни точки в града - пристанището и Слънчева крепост. Въпреки забраната за търговия на самия площад, той винаги е изключително натоварен. Част от причината е че освен разположението по линията на търговията и коронота, той е се намира почти в центъра на града. По-близо до пристанището в самия край на площада е разположен основния пазар. В северния край се издига Катедралата на Ая - огромна сграда, изградена от черни монолитни блокове и позлатени орнаменти. Самия фонтан пък изобразява митичен герой, а от многбройните му рани по тялото шурти вода. Често на площада може да се забележи и голямо наличие на членове на градската стража, която следи хората да не се къпят в басейните.

Важни места:
Градския пазар - основна търговска артерия със сергии и дюкяни.
Катедралата на Ая - комбинира най-посещаемото от маярите свещенно място, както и седалището на верослужителите и Висшия свещенник.
При Менор - една от най-приятните кръчми близо до площада, ползваща името на героя, чийто лик носи и фонтана. Мястото има добра репутация.

Admin
Admin

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile http://quovadisrpg.forumotion.eu

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum