Гилдията на Хала Олад

Go down

Гилдията на Хала Олад

Post by Nohime on Tue Aug 29, 2017 3:49 pm

Гилдията на Хала Олад е стар орден сред алхимиците, които фокусира внимание върху духовния свят за разлика от предметния. Някои алхимици ги считат за отделна секта и заниманията им са опасни и дори противозаконни макар и да не съществува закон срещу тях. Първия основател на тяхното учение бил алхимик наречен Хала Олад, човек известен по-скоро като философ. Според неговите учения всяко нещо в света, живо или не живо има душа. Тази душа определя характера на хората и кара телата им да се движат. С годините учението му отива още по-далеч като твърди, че не само хората и животните имат душа, която е есенцията на техния живот, но това може да се отнася и за предмети. Красотата на един предмет например зависи не само от уменията на майстора, но и на духът, който майсторът й придава.

Макар и гилдията да започва като философско учение много от последователите й са алхимици и започват да я развиват на друго ниво, пораждащо неодобрението на много в Тал Терион. Подобно на желанието на много от по-старите алхимици да превърнат олово в злато гилдията се опитва да открие как душата от едно тяло може да бъде преместена в друго тяло. По този начин те вярват, че ще бъде октрит пътя към безсмъртието тъй като човешките тела за слаби и податливи на старост и болест, но душите умират само когато тялото умре, ако душата бъде преместена в друго тяло, те вярват, тя трябва да продължи да съществува докато новото тяло на бъде унищожено.

Гилдията се намира на около ден езда на от столицата на Тал Терион. Около нея се е сформирало малко селище с множество магазини и таверни. Не всеки обитаващ селището е член на гилдията, но локацията е добра за търговията тъй като множество учени от Тал Терион и околните кралства посещават гилдията и нейната библиотека.

Интересни личности:
Хала Андас – 37 годишен предводител на гилдията. Като всеки предводител на гилдията щом бъде избран за тази позиция той променя името си на Хала в знак на почит към създателя им. Андас е считан за един от най-амбициозния и най-радикални предводители на гилдията. Избран за тази позиция едва на 30 години той е един от най-талантливите алхимици в Тал Терион, но счита много от заниманията на алхимиците за скучни и контрапродултивни което го тласка към гилдията на Олад

Nohime

Posts : 10
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum