Баланд син на Харолд

Go down

Баланд син на Харолд

Post by Sluffy on Thu Sep 07, 2017 5:43 pm

Име: Баланд син на Харолд от рода Долурин

Години: 29

Нация: Нордия

Външен Вид: Баланд е класически представител на Нордия - изключително висок със здраво, мусколесто тяло с широк гръб и големи, почти мечешки на размер, ръце. Дясната му половината от мръсно русата коса е вързана на опашка, докато лявата част при всеки удобен момент бръсне. Широката му челюст е украсена с брада, сплетене на опашка дълга един юмрук. Очите са му светло сини, а веждите над тях - гъсти. Обикновено облеклото му е подобаващо за студения климат на нордския полуостров - кожено обклекло от ботушите до ръкавиците. Винаги ходи снаражен с едноострата си брадва, късия меч закачен на един от коланите му, както и огромния двурък меч закрепен на гърба му.

История: Суровото време, баща му, братята му и обичаите на полуостова са превърнали Баланд в едно наистина здраво копеле, в преносен смисъл. Като втори син на един от най-големите вождове в Нордия, той израства с всички облаги като по-големия си брат Галан, но без напрежението, че е наследника на рода. Въпреки това Баланд израства най-бавно от всички синове на Харолд, включително и от дъщерите му. До 18та си годишнина той е бил подценяван, малтретиран и иронизиран от всички близки, което подтиква характера му да се доказва повече от другите. След като наследствените гени най-после се проявяват и Баланд израства с половин глава над Галан, нещата драстично се променят. Респекътът от името на баща си, което носи, невероятните му бойни умения с меч и брадва, а вече и ръста започват да всяват невиждано до този момент страхопочитание и дори завист. За това пък и двете го подтискат да продължава да дава максимума на който е способен във всяко начинание. Включително и в мореплаването на борда на един от бащините кораби - Драконис. Обучаван първончално като изтърсака на рода от валорейски дипломати, той и най-малките му брат и сестра, Кларан и Доранис, са от малцината в рода които могат да разчитат писменост, карти, музика. а също и да смятат и рисуват. Таланти, които Баланд не намира за особено полезни, но и не съжалява, че ги придобил, особено като това му дава нови поводи да се изтъква пред неуките си братя. Понастоящем женен и с три деца - две дъщери на по 7 и 5 години и едно момче което скоро ще навърши две. Задължение наложено му от семейството, от колкото по желание на самия Баланд. В кръвта му са битките и приключенията, от колкото грижата за децата и жена му. В редките случаи когато се завърта в родния дом гледа да им обърне внимание и изпитна привързаност, но е съвсем наясно, че сърцето му бие по-силно преди да замине с Драконис, от колкото когато се прибира във Фолквар.

Допълнително: Баланд носи на врата си две огърлици. На едната е закачил няколко зъба, дълги педя поне от съблезъби тигри, които е ловил в младите си години, а на другата виси плочка с руна за късмет. Двуръкия му меч, кръстен Йолундун, Сърцето на война на стар нордски диалект, пък носи десетки руни гравирани още при изработката му. Брадвата, Секача и късия му меч, Лекия, имат по две в дръжкие си - за издържливост и острота.
avatar
Sluffy

Posts : 3
Join date : 2017-08-24

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum