Политически управления в териториите

Go down

Политически управления в териториите

Post by Heavenly_Fire on Wed Aug 23, 2017 5:35 pm

Нация: Албион | Албионци

Управление: Княжество, монарх в столицата Ласкау, титлата се предава по наследство

Религия: Монотеизъм, вяра в едното божество Ая, силно ограничаващ чуждите религии,

Култура: Религиозна нация, където княза властва почти наравно с висшия свещенник. Изкусни архитекти и майстори на оръжията. Богати търговци и аристократи. Магическото съсловие е строго обвързано с религията на княжеството. Служителите на религията се наричат Маяни, произлизащо от древното М'Аян (На Ая) и се водят с висок статус сред обществото. Обществена тайна в княжеството е съществуването на тъмното крило на религиозния орден - Таян. Тяхната задача е изкореняването на чудовища и черни магии от света, като в редки случаи служат на религията като инквизитори. Албионците разполагат с добър флот с дефанзивни функции.

Флаг: Златно слънце с корона на червен фон

Специлизация: Търговци, архитекти, занаятчии, чародеи

История: Албион процъфтява трудно в миналото след многобройни вражди между отделните племена и търкания. След появата на служителите на Ая на острова, вярата започва да укрепва отношенията между различните благороднически семейства. Загубена информация е дали маяните са издигнали първия княз или след утихването на размириците на острова албионци избират сами своя монарх. От тогава княжеството започва да уголемява териториите си, като укрепва и приема северните семейства на острова под своята шапка, а в последствие и завладява с военна мощ и по-малкия остров на запад. След търкания с Нордия, княза подрекепен от тогавашния висш свещеник издава указ за построяването на дефанзивна флота, чиято цел е опазването на острова от набезите на източните войнствени племена. В последствие чрез този ход албионците укрепват положителните си дипломатически отношения с Вал Орей.


Last edited by Heavenly_Fire on Thu Aug 24, 2017 10:44 am; edited 1 time in total

Heavenly_Fire

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Admin on Wed Aug 23, 2017 6:07 pm

Нация: Вал Орей

Управление: Република, сенат съставен от аристокрацията, центриран в столицата Орей

Религия: Политеизъм - древна вяра в множество висши и второстепенни богове, прилив на вяра от албионци и иперионци по границите

Култура: Богата нация със силно развито философско и музикално изкуство. Преливане на съсловията - повечето провинции са почти толкова богати колкото столицата. Притежаването на роби е неоцифиално прието. Понастоящем сената се бори с надигащата се религия от Албион и Иперионската империя и потенциално приемане на една от двете религии като основна.  

Флаг: Син флаг със златни колони в двата края и 8 звезди в дъговидна форма

Специлизация: Философи, търговци, винари, робовладелци, дипломати

История: Вал Орей е произлязъл от развитието на столицата си Орей и обединяването на околните градове-държави е една централна силна общност. В миналото Вал Орей е разполагал с мощна професионална войска, но след увеличаване на робите и приемане на гражданството като важен фактор за населението на републиката, армията се умаловажава. Последното е в следствие и на по-добрите дипломатически отношения със севернаата и южната съседка - Албион и Иперионската империя. Понастоящем военната мощ на Вал Орей се сформира от малки професионални военни контингенти, които често правят набези пустинния остров или далеч на изток след Месембрийски триумвират, както и многобройни наемнически армии.


Last edited by Admin on Thu Aug 24, 2017 10:47 am; edited 3 times in total

Admin
Admin

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile http://quovadisrpg.forumotion.eu

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Nohime on Wed Aug 23, 2017 6:16 pm

Нация: Иперионска империя
Управление: Империя, държавен глава Император/Императриса. Титлата се предава по наследство. Императора има съвет назначен от него, титлите в съвета не се предават по наследство и могат да бъдат отнети по всяко време от императора.
Религия: Вярват в един бог който е създал целия свят, импертора е считан за представител на този бог на земята.
Култура: нация със силен култ към императора си. Добре развита дипломация.
Флаг: Бял със златен лъв по средата изправен на задните си краката (герба на императора)
Специализация: асасини, интрига, шпиони, отрова.

История: Иперион е била една от държавите на малкия полустров която с времето успява да погълне околните кралства и княжества и да установи Империонската империя. Империята има значителна военна мощ, но истинската им сила се крие в силната им дипломация и способността да създават интриги както измежду собствената си аристоркация така и в чужди територии. Според слухове, когато Императора научи че някой заплашва живота му или империята му вместо да започне война той изпраща тренирани асасини и шпиони които всяват хаос в редиците на враговете му преди войната да е започнала.

Nohime

Posts : 10
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Nohime on Wed Aug 23, 2017 6:29 pm

Нация: Нордия
Управление: Племен съвет. Всеки вожд на племе има прво да бъде част от племенния съвет. Всеки 5 години нов лидер на племенния съвет се избира от водачите на племената.
Религия: Нордите вярват в множество богове базирани на природата около тях или техните традиции. Главно божество е техния Бох на Войната който според легендите е обединил всички нордски племена за да може те да са по-силни срещу общите им врагове.
Култура: Всяко племе се различава по малко от останалите със своята култура и обачаи. Някои племена имат силна почит към едно божество други към друго. Нордите са силно агресивни към чужду култури, но и често воюват помежду си, което понякога превръща племенните съвети в доста кървав събор.
Флаг: Всяко племе има свой флаг
Специализация: Воини, силно агресвини към чужду култури, не добри конни ездачи но отлични пехотинци, издържливи на всякакви условия. Слабо развити технологично, но силно развита военна тактика.

История: Първите племена които създали племенния съвет направили това за да се предпазят от много тежка зима. Идеята била да съберат всички ресурси заедно, за да подсигурят оцеляването на повече хора. В последтвие съвета се разрастнал и макар племената да имат голяма доза независимост в това какво правят съвета често се намесва в случаи свързани с оцеляването на нацията като например дълга и студена зима, нападение от чужденци или тяхно желание да завземат нови територии.

Nohime

Posts : 10
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Heavenly_Fire on Wed Aug 23, 2017 9:58 pm

Месембрия
Нация: Месембрия
Управление:Месембрийски триумвират. Управлява се от двамата консули на регионите „Северен Истър1 “ и “Южен Истър“ и върховния предводител на въоръжените сили. Първите две титли се избират доживот от измежду върховните семейства, докато до титлата Върховен Предводител може да достигне всеки достатъчно изявен воин.
Религия: Вярват в Божесвото Майка2 . .
Култура: Нация със силен култ и ритуали към Земята на която живеят. Изолационно настроени.
Флаг: Отделните Върховни семейства имат собствени банери свързани с различните местностни в които се намират. Отвъд дванайсетте флага, се позволява един 13 който е на Върховния предовидел на въоръжените сили.
Специализация: силни групови легиони, друиди, музиканти, учени – науки със земята.

История: Месембрия е силно изолиран регион в края на контитента. Разделението се е получило заради високите планини и гъсти гори населени с опасни зверове разделящи Месембрийската територия с останалите на континента. Южните морета предоставят излас към морето, но Месембрийците са твърде свързани със Земята и нямат особено доверие на морето. Двамата консули на Северната и Южната част на територията се избират доживот измежду дванайсетте Върховни семейства, доживот. Представителите на Семействата преминават през сериозни обучения, за да станат годни за управление на територията. Кандидатите преминават през курсове по военно обучение, обучение в култовете и повелите към Земята Майка, обучение по логика и науки * свързни със Земята. Кандидатите на семействата които не са избрани остават като съветници на Двамата Консули. Третия Консул е Върховния Предводител на Въоръжените сили което е титла която се предлага на високо изявен войн спечелил битка срещу митичните създания с които Месембрийците се борят ежедневно. Не са имали интеракция с останалите сили на континента.
 

1 Истър – великата река разделяща Месембрийската територия на Северна и Южна
2 Божеството Майка – Вярване на Месембрийските народи, за божествена частица във всеки един от живеещите на Земята, която те считат за родната на Богинята Майка.

Heavenly_Fire

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Heavenly_Fire on Wed Aug 23, 2017 10:28 pm

Тал Терион
Нация: Тал Терион
Управление: Върховният Алхимик е едновременно духовен водач, премиер министър, главнокомандващ и върховен съдия.
Религия: Вярата на хората населяващи територията на Тал Терион е в мистичните енергий, които алхимиците отключват и променят нормалния ход на природата на територията на Тал Терион.
Култура: Много силно отворено към новото общество, което бързо приема странностите които го заобикалят. Заради силните мистични енергии, хората населяващи тези територии са високо адаптивни и силно социални. Има отделни краища на полуострова които специализират във военни умения, но предимно се развива Алхимията. Културата е насочена към постигането на Великото Дело. Смята се че предречния Алхимик, ще дойде на земята и ще поведе последователите си, със свойте умения в преобразуването на метали и елементи, към Трансформацията, която Тал Терионците вярват, че трябва да настъпи при всички народи и всички да се отдадат на Алхимията като начин за подобряване на общото благо.
Флаг: Алхимиците имат подготвеня заря която демонстрира тяхната сила, нямат конвенционални знамена.
Специализация: Алхимия, търговия

История: Заради силните мистични енергии които се наблюдават на полуостров Терион, населяващите го му дават представката Тал, която от древният език означава „отровен“ но тъй като почти никой не си спомня от къде е дошло определението отровен, населението приема Тал като химичен. Тал се приема, че е името на плодородната за алхимични изследвания земя, която предразполага за множество експерименти на обучените в Занаята. Заради силната концентрация, се приема, че Терион е най-предразполагащата територия на Контитента за химиците. Макар отвореността на населението към останалите територии, отношенията със съседите не винаги са били мирни. Отношенията и културата са силно модифицирани от харизмата и мистичната сила на Върховният Алхимик и неговото/нейното разбиране към постигането на Великото Дело.

Heavenly_Fire

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Heavenly_Fire on Wed Aug 23, 2017 10:48 pm

Мидхайм
Нация: Царство Мидхайм
Управление: Абсолютна монархия. Царят е абсолютния автократ над територията, като Аристокрацията представлява не само управленческата сила, но и елитните военни части.
Религия: Силно атеистично общество. Вярата им се гради на реалните постижения на обществото им и техния цар.
Култура: Военно общество, в което аристокрацията и висшето съсловие е изградено от елитни войници. Почитта и култа към войната и военното изкуство е прераснало и във високо ефективно общество, работещо за изграждането на силната държава.
Флаг: Черен коронован орел на бяло поле
Специализация: Военна тактика, военни обучения, земеделски и занаятчийски пособи.

История: Заради високите и непроходими планини на Изток, жителите на Мидхайм не са обръщали внимание на изток и не са имали много вземане даване с мистичните създания отвъд планините. Изтока винаги е седял като непроходима гора и планина срещу която местните селяни се борят, но основната енергия на обществото е насочена към защита от северните набези и съревнование със останалите съседи на запад и на юг.

Heavenly_Fire

Posts : 14
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Re: Политически управления в териториите

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum