Леон Корбрей

Go down

Леон Корбрей

Post by Nohime on Thu Aug 24, 2017 5:52 pm


Име: Леон Корбрей

Години: 25

Нация: Иперион

История: Леон е вторият от трима синове на лорд Алин Корбрей. Баща му бил член на ордена на Таян в Абион докато личната му амбиция и желание за богатство не го подтикнали да се ожени за дъщерята на благородник от империята. Макар и втори син, Леон винаги е бил предпочитан от баща си и от останалите благородници. От баща си наследил знанието как да спира черни магии и да побеждава врагове създадени от нечисти сили. През по-голямата част от живота си Леон бива използвам като средство за амбициите на баща си. На девет той бива изпратен в двора на императора където учи и тренира със синовете на други благородници и съветници, на шестнадесет баща му успява да уреди брак между него и братовчедка на самия император. Пет години по-късно този брак приключва със смъртта на жената от болест.

Въпреки усилията на баща си Леон никога не се опитва да постигне амбициите му. Неговите умения са по-скоро тези на воин а не на убиец или шпионин, отрова и заплахи са оръжия с които той не желае да си служи. Но липсата на политическа амбиция и интереса му към военното изкуство му печелят много приятели сред воините на империята и особено след Черните лъвове, с които прекарва повечето си време.

Външен Вид: Като дете Леон често бива подиграван заради това че по нищо не прилича на майка си или на братята си. За разлика от повечето хора в империята той има светла кожа, руса коса и сини очи по-типични за хората живеещи на север. Предпочита да се облича в цветовете на дома си, бяло и червено, винаги носи със себе си двете си оръжия меч и камшик.

Допълнително: Леон няма никакъв интерес към това да управлява каквото и да било. От дете желанието му е да се присъедини към императорската гвардия но бивайки само наполовина иперионец това му попречва. Брат му често бива считан за болнав и неспособен, което поражда интриги, от които Леон не желае да бъде част. Брат му често се шегува, че боговете са наказали баща им правейки Леон втория син тъй като баща им никога няма да има ‘идеалаен’ наследник, шега която Леон не намира за особено забавна.

Nohime

Posts : 10
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum