Арандис

Go down

Арандис

Post by Nohime on Fri Aug 25, 2017 1:21 pm

Арандис, столицата на империята е считан за един от най-красивите градове на континента. Недокоснат от война в продължение на стотици години, търговци от цял свят идват тук да предлагат стоката си или да търсят нова. Някои от най-фанатичните преколнници на имперската религия смятат че столицата е свещен град дом на наземния представител на бог. Макар и в релгиозните канони да не съществува такова твърдение хората които не живеят в този град често идват до тук като част от техните религиозни походи да отдадат почит.
В цнтъра на града се намира двореца и на императора обраден от високи крепостни стени. Най-близо до двореца се намират къщи на търговци и други заможни граждани, гилдии и изкусни занаятчии. В по-далечните части повечето къщи и магазини са по-скормни, а най-отдалечените са дом на хора със скромни възможности често неспособни да си позволят да живеят някъде другаде.
Улиците са патрулирани от градската гвардия която има ролята на полиция и армия в случай на атака. Макар и гвардията да има пълна власт над това как упражнява закона в града, понякога гвардията на императора също се намесва. Според стар слух, който се разнася из цялата империя и е мразен от градската гвардия, всеки който не е достатъчно добър да служи на императора служи в градкста гвардия.

Nohime

Posts : 10
Join date : 2017-08-23

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum